SON DAKİKA



Haber > Dünya > Mısır-Rusya seferini yapan uçak düştü

Mısır-Rusya seferini yapan uçak düştü

31 Ekim 2015 Cumartesi - 10:55




Rusya’ya ait Şarm El Şeyh-Petersburg seferini gerçekleştirmekte olan Airbus A-321 tipi yolcu uçağı düştü. Yetkililer, uçakta 224 yolcu ve mürettebatın





Uçak düştü...Mısırlı yetkililer, Rusya’nın Petersburg kentine gitmek üzere Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden hareket eden yolcu uçağı ile irtibatın kesildiği bildirildi. Airbus A-321 tipi uçakta çoğunluğu Ruslardan oluşan 224 yolcusu ve mürettabatı bulunduğu belirtildi. Mısırlı yetkililer, uçaktan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra haber alınmadığını belirtti. Rus Havacılık yetkilileri ise uçağın son olarak Kıbrıs hava sahası üzerinde görüldüğünü kaydetti. Güvenlik kaynakları da Sina Yarımadası’nda uçağın kaybolduğunu doğruladı.

Mısır Başbakanı Şerif İsmail'in ofisinden yapılan açıklamada ise Rusya'ya ait uçağın düştüğü doğrulandı. Açıklamada, kazayla ilgili olarak gerekli çalışmaların yürütülmesi için kriz masası kurulduğu bildirildi.

RUS YOLCU UÇAĞIYLA KALKIŞTAN 23 DAKİKA SONRA İRTİBAT KESİLDİ

Rusya’ya ait Şarm El Şeyh-Petersburg seferini gerçekleştirmekte olan Airbus A-321 tipi yolcuyla kalkıştan yaklaşık 23 dakika sonra irtibat kesildiği açıklandı.

Rusya’nın Petersburg kentine gitmek üzere Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden hareket eden yolcu uçağı ile irtibat kesildi. Airbus A-321 tipi uçakta çoğunluğu Ruslardan oluşmak üzere 217 yolcusu ve 7 mürettebatı bulunduğu bildirildi. Rus yetkililer, yolcu uçağının TSİ 06:51 sıralarında Şarm El Şeyh kentinden hareket ettiğini ve kalkıştan yaklaşık 23 dakika sonra uçağın kuleyle irtibatının kesildiğini belirtti. Rus Havacılık yetkilileri ise uçağın son olarak Kıbrıs hava sahası üzerinde görüldüğünü belirterek, Kıbrıs hava kontrolleri ile başarılı bir şekilde irtibat kurulamadığını kaydetti.


Mısır Başbakanı Şerif İsmail'in ofisinden yapılan açıklamada ise Rusya'ya ait uçağın düştüğü doğrulanmış, kazayla ilgili olarak gerekli çalışmaların yürütülmesi için kriz masası kurulduğu bildirilmişti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap