SON DAKİKA



Haber > Dünya > Motosiklet almak için oğlunu satmak istedi!

Motosiklet almak için oğlunu satmak istedi!

08 Ocak 2022 Cumartesi - 15:49




Muhammed Jalloh Massaquoi, oğlunu 140 bin Liberya dolarına (yaklaşık 13 bin TL) satmaya çalıştı. Pazarlıklarda 10 yaşındaki çocuktan "tavuk" diye bahsedilmiş.





Batı Afrika ülkesi Liberya'da oğlunu satmak isteyen bir adam, 30 Aralık'ta tutuklandı.

Mohammed Jalloh Massaquoi adlı Sierra Leone vatandaşı, polise yaptığı açıklamada motosiklet almak için paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. İddiaya göre bir arkadaşına ait motosiklet, kendi evindeyken çalınmıştı. Dolayısıyla yenisini alması gerekiyordu.

Massaquoi, birkaç arkadaşının Liberya'da insan satıldığı bilgisini verdiğini ve 10 yaşındaki oğluyla yola çıktığını bildirdi. İkili, 16 Aralık'ta Liberya'ya vardı.

29 yaşındaki adam daha sonra oğlunu satmak için görüşmelere başladı. Yakalanmamak için pazarlıklarda çocuktan "tavuk" diye bahsedildi. Öte yandan gelen bir ihbarı değerlendiren Liberya polisi, Massaquoi'yi alıcıyı beklerken yakaladı.

Batı Afrika'da insan ticareti büyük bir sorun. Modern köle olarak satılan çocuklar, genellikle hizmetçi veya işçi olarak çalıştırılıyor. Bu kişilerin aileleriyle iletişim kurmasına izin verilmiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap