SON DAKİKA



Haber > Dünya > Moğolistan ve Tayvan arasındaki ticari ilişkiler arttı

Moğolistan ve Tayvan arasındaki ticari ilişkiler arttı

26 Mayıs 2020 Salı - 13:44




Moğolistan, zengin metal kaynakları nedeniyle Tayvan için önemli bir ortaktır





İki ülke arasındaki mesafe ve sınırlı ticaret performansına rağmen Moğolistan, zengin metal kaynakları nedeniyle Tayvan için önemli bir ortaktır; ancak, bir zamanlar Avrasya'nın en büyük imparatorluğunu kuran ülke, birçok Tayvanlı için şaşırtıcı bir şekilde gizemli kalıyor.

Tayvan her yıl Moğolistan'dan milyonlarca dolar bakır ve alaşımları ile diğer mal ve tekstilleri ithal ediyor. Buna karşılık, Tayvan ülkeye telekomünikasyon ve yüksek teknoloji üretim ekipmanları için elektronik cihazlar ihraç ediyor.

Toplam ticaret 2018'de 41 milyon doları aştı ve bu da gelecekteki büyüme için büyük bir potansiyel oluşturdu.

Taipei'deki Ulan Batur Ticaret ve Ekonomik Temsilciliği temsilcisi Zolzayaa Lhagvasuren'e göre, 2019'da yaklaşık 5.000 Tayvanlı Moğolistan'ı ziyaret etti; Şu anda, Tayvan'daki Moğolların yaklaşık yüzde 90'ı öğrenci. Vize kaldırılma programı henüz geliştirilmemiş olsa da, Moğolistan tarafı iki ülke arasındaki seyahatin genişlemesine katkıda bulunabilecek her türlü önlemi desteklemektedir.

Tayvan’ın sağlık sistemi ve ileri tıbbi teknolojisi, COVID-19'un patlak vermesiyle başa çıkabildiğinden, Zolzayaa bu faydaların sadece Moğolistan gibi Tayvan'ın uluslararası ortaklarına fayda sağlayabileceğine değil, aynı zamanda adanın onlarla olan ilişkisini de güçlendirebileceğine inanıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap