SON DAKİKA



Haber > Dünya > Moğolistan’da toplu korona testleri yapılacak

Moğolistan’da toplu korona testleri yapılacak

04 Şubat 2021 Perşembe - 13:06




420 bin aileye test yapılacak





Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’da 11 Şubat’ta, toplu korona virüs testleri yapılacak. Başkentte 280 izleme ekibi 420 bin aileye test uygulayacak.

Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’da sokağa çıkma yasağının yürürlüğe gireceği 11 Şubat’ta aynı zamanda toplu korona virüs testi kampanyası da başlatılacak. Kentte 2 hafta sürecek sokağa çıkma yasağı uygulanırken, korona virüs salgını ile mücadelede yapılacak toplu testler kapsamında 280 izleme ekibi görevlendirilecek. İzleme ekipleri, başkent Ulan Batur’da yaşayan 420 bin aileye teste yapacak.

Öte yandan, Moğolistan Devlet Acil Durum Komisyonu (SEC), Ulan Batur’da uygulanacak tam gün sokağa çıkma yasağının Lunar Yeni Yılı kutlamaları ve Beyaz Ay Festivalinde de geçerli olacağını duyurdu.

Moğolistan Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Gözetim Departmanı Başkanı Amarjargal Ambaselmaa, Ulan Batur’un ülkedeki korona virüs salgının merkezi olduğunu ifade ederken, semptom göstermeyen vakaların da var olduğunun altını çizdi.

Moğolistan’da toplam korona virüs vaka sayısı bin 890, hayatını kaybedenlerin sayısı 2 olarak açıklandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap