SON DAKİKA



Haber > Dünya > Mısır'da neler oluyor? Onlarcasını serbest bırakıyorlar!

Mısır'da neler oluyor? Onlarcasını serbest bırakıyorlar!

22 Nisan 2021 Perşembe - 16:58




Mısır yargısının, ülkenin kuzeyindeki İskenderiye kentinde, çok sayıda Müslüman Kardeşler mensubu tutuklunun serbest bırakılması kararı aldığı öne sürüldü.





AA'nın ulaştığı kaynaklara göre, Mısır'da Müslüman Kardeşler (İhvan) mensubu onlarca tutuklunun serbest bırakılması kararı alındı.

Kaynaklar, söz konusu tutukluların henüz serbest bırakılmadıklarını ancak yeniden başka davalardan dolayı tutukluluklarının devamı yönünde ikinci bir kararın alınabileceğini ya da tamamen serbest bırakılabileceklerini, durumun ilerleyen saatlerde netleşeceğini belirtti.

Salı günü, Mısır İçişleri Bakanlığı, ramazan ayı sebebiyle Cumhurbaşkanlığı affıyla bin 686 mahkumun serbest bırakıldığını duyurmuştu. Açıklamada, serbest bırakılanların isimlerine yer verilmezken, bunların siyasi tutuklu olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmamıştı.

Konuyla ilgili resmi Mısır makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı. Alındığı iddia edilen kararın ardında Türkiye'nin Mısır'a yaptığı jestlerin bir etkisinin olup olmadığı ise merak konusu oldu.

Sisi rejimi, Aralık 2013'te Müslüman Kardeşler'in ülkedeki faaliyetini yasaklamıştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap