SON DAKİKA



Haber > Dünya > Milyon dolarlık stat çürüyor

Milyon dolarlık stat çürüyor

03 Nisan 2015 Cuma - 15:51




Amerika'da bulunan ve 1975 yılında inşaa edilen Silverdome Stadı, tanınmaz halde. Efsane stadın soyunma odaları yosun tuttu, çatısı söküldü.





Amerika'nın Detroit şehrinin hemen dışında bulunan Silverdome, Dünya Kupası mücadelelerine, Amerikan futbolu ve NBA maçlarına ev sahipliği yapmıştı fakat efsane stat artık yok olmak üzere.

TARİHTE BİR İLKE TANIKLIK ETTİ

Bu stadyum 1975 yılında tamamlanmıştı ve 55.7 milyon dolara mal olmuştu. 2009 yılında açık artırma ile 583,000 dolara satıldı.1988 yılında, NBA finallerinin gerçekleştiği Silverstone'da 60 bin sporsever bir araya gelmişti.1982 yılında, San Francisco ekibi Super Bowl'da ilk kupalarını burada kazanmıştı.1994 yılında, tarihte ilk kez bir Dünya Kupası maçı kapalı bir stadyumda oynanmıştı.

SOYUNMA ODALARINI YOSUN TUTTU

Stadyumun üst kısmı tamamen yok olmuş durumda. Tamirat için bir kısmı indirilen çatı bir daha eski yerini alamadı. Kalan kısmı da fırtınalar parçaladı. Silverdome artık sıradan bir stadyum. Eskiden oldukça lüks olan stadyum odalarında artık yosun ve çim bulunuyor.


KOLTUKLAR 100 DOLARDAN SATIŞA SUNULDU

Stadyum sanki düşman ordular tarafından saldırıya uğramış gibi görünüyor.Ve her şey çürümeye yüz tutmuş durumda .Bu yılın ilk aylarında, stadyumun sahipleri koltukların tanesini 100 dolardan satışa sundu. Ekim ayında 'çok güzel günler gelecek' şeklinde açıklama yapan stadyum sahipleri, Silverdome'u eski haline döndüreceklerini iddia ettiler.

EFSANE STAT ÇÜRÜYOR

Fakat ufak tefek şeyler dışında hiçbir şey yapılmadı ve stadyum hala çürüyor. Stadyumun dışarısında bulunan park alanına ağaçlar dikiliyor. Sporseverler stadyumun asla eski haline dönmeyeceğini kabul etmiş durumda.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap