SON DAKİKA



Haber > Dünya > Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı

Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı

05 Temmuz 2022 Salı - 15:30




Ankara ve Atina yönetimleri arasında son dönemde gerginlik tırmanırken, Yunanistan Başbakanı Miçotakis Avrupa Parlamentosu'nda konuştu, Türkiye ile yaşanan krize değindi.





Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde karşılıklı açıklamalarla gerilim tırmanırken, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis bugün Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu’nda konuştu.

Miçotakis, Avrupa Birliği’nin sorunları önleme ve sorun çıkaranları engelleme yükümlülüğüne sahip olduğunu hatırlatırken, Yunan basını bu açıklamayı ‘Türkiye’ye üstü kapalı gönderme’ olarak yorumladı.

Türkiye ile son dönemde Ege’de artan gerilim hakkında da konuşan Miçotakis, “Yunanistan, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik herhangi bir tehdide müsamaha göstermeyecektir” dedi.

Ukrayna’daki savaşa da değinen Miçotakis, “kurnaz tarafsızın rolü tarihte birçok kez kınandı” diye vurguladı ve Yunanistan’ın barıştan ve uluslararası hukuktan yana olduğunu belirtti.Miçotakis, Ukrayna savaşının Avrupa’nın yolunda bir dönüm noktası olduğunu ve Avrupa’nın, yarın benzer olaylara karşı tedbir alması gerektiğini ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap