SON DAKİKA



Haber > Dünya > Merkel’e özgürlük ödülü verildi

Merkel’e özgürlük ödülü verildi

21 Nisan 2016 Perşembe - 16:07




Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hollanda’da iki yılda bir eski ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt adına dağıtılan “Dört Özgürlük Ödülü”ne layık görüld





Merkel, Roosevelt Vakfı’nın Middelburg şehrinde organize ettiği programda ödülünü Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin elinden aldı. Hollanda Kralı Willem Alexander, Kraliçe Maxima ve Prenses Beatrix’in de katıldığı ödül töreninde konuşan Merkel, ifade ve inanç özgürlüğünün korunması gerektiğini dile getirdi.

Merkel, Avrupa’ya yönelik sığınmacı akınına da değindiği konuşmasında, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında bu kapsamda yapılan anlaşmanın düzensiz göçün azaltılmasına gerçekçi fırsat sunduğunu ifade etti. Vakıftan yapılan açıklamada, Merkel’in, AB’deki ekonomik krizle mücadelede üstlendiği önemli rol, Ukrayna’daki sorunun diplomatik yollardan çözümü ve bölgedeki gerilimin düşürülmesi için yaptığı katkı, İslam karşıtı PEGİDA hareketinin yükselişi karşısında gösterdiği ahlaki liderlik ve sığınmacı krizinin çözümüne yönelik çabalarından dolayı ödüle layık görüldüğü kaydedildi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap