SON DAKİKA



Haber > Dünya > Merkel'den Türkiye'ye çağrı: Derhal son verin

Merkel'den Türkiye'ye çağrı: Derhal son verin

13 Ekim 2019 Pazar - 16:48




Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na derhal ''son verme'' çağrısı yaptığı açıklandı.





Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye'ye, Suriye'nin kuzeydoğusundaki askeri operasyonu derhal sona erdirme çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon konuşması yapan Merkel, Erdoğan'dan "askeri operasyonları derhal sona erdirmesini" istedi. Konuyla ilgili açıklama Alman hükümet sözcüsü tarafından yapıldı.

Açıklamada ayrıca yerel halkın büyük kesimlerinin sürgün edilmesinin Türkiye'nin güvenlik çıkarlarından bağımsız olarak bölgeyi istikrarsızlaştırma ve terör örgütü IŞİD'in yeniden güçlenmesi tehlikesini ortaya çıkardığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, medya yöneticileriyle bir araya geldiği toplantığı yaptığı konuşmada, "Sayın Merkel'le görüştük. Terör örgütünü NATO'ya aldınız da haberimiz mi yok dedik." ifadelerini kullanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap