SON DAKİKA



Haber > Dünya > Merkel’den incirlik açıklaması

Merkel’den incirlik açıklaması

07 Haziran 2017 Çarşamba - 16:03




Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik'ten Alman askerlerinin çekilmesine rağmen Ankara ile diyaloğa devam etmeleri gerektiğini söyledi.





Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik'teki Alman askerlerinin çekilmesinin ardından Ankara'yla görüşmelerin sürmesi gerektiğini belirtti.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in 260 Alman askeri ile tornado uçaklarının İncirlik'ten çekme planı Bakanlar Kurulu'nda bugün erken saatlerde kabul edildi.

Almanya'nın İncirlik'ten ayrılması süreci, Ankara ile Berlin arasında yaşanan "parlamenter ziyareti" kriziyle başlamıştı.

Türkiye, İncirlik'teki Alman birliğini ziyaret etmek isteyen Alman parlamento üyelerinden oluşan heyete, heyetteki bazı isimlerin bölücü terör örgütüne yönelik sıcak tavır ve açıklamalarını gerekçe göstererek izin vermemişti.

Konu Almanya'da büyük yankı uyandırmış ve iç politika meselesi haline gelmişti.


Son olarak Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel hafta başında Ankara'yı ziyaret ederek sorunu çözmeyi denemişti. Ancak bu ziyarette de uzlaşma sağlanamayınca, Alman hükümeti bugün yaptığı toplantıda, İncirlik'teki asker ve uçaklarını çekme kararı aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap