SON DAKİKA



Haber > Dünya > Merkel'den basın özgürlüğü vurgusu

Merkel'den basın özgürlüğü vurgusu

11 Nisan 2016 Pazartesi - 19:22




Merkel’den bir kez daha basın ve ifade özgürlüğü vurgusu: “Temel değerler pazarlık konusu yapılamaz.”





Almanya Başbakanı Angela Merkel, basın ve ifade özgürlüğü konusuna bir kez daha vurgu yaptı. Sözcüsü Steffen Seibert aracılığıyla Türkiye ile Almanya arasında ortaya çıkan mizah krizine ilişkin yapılan açıklamada, temel değerlerin pazarlık konusu yapılmayacağı vurgulandı.

BAŞBAKANIN ZEVKİNE BAĞLI DEĞİL

Almanya’da basın ve ifade özgürlüğünün Başbakan Angela Merkel’in krize neden olan şiiri zevksiz bulması veya AB ile Türkiye arasında sığınmacı sorunu konusunda yürütülen işbirliğinden bağımsız olarak ele alındığını kaydeden Steffen Seibert, Türkiye’nin Alman mizahçının yargılanması konusunda sözlü talepte bulunduğunu doğruladı.

Berlin’de açıklama yapan Seibert, “Sığınmacı sorununun çözümünde Almanya, Türkiye ve AB’nin ortak çıkarları söz konusu. Almanya’nın başka bir ülke ile bir sorunun çözümü konusunda birlikte çalışmasından bağımsız olarak, anayasada yer alan temel değerler pazarlık konusu yapılamaz” dedi.

İLK KEZ KARŞILAŞILAN BİR DURUM


Mizahçı Jan Böhmermann’ın yargılanmasına izin verilip verilmeyeceğinin bir kaç günlük değerlendirmenin ardından netlik kazanacağına vurgu yapan Seibert, Başbakanlık, Dışişleri ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin konuyu görüştüklerini söyledi. Almanya’nın geçmişte böyle bir durumla karşılaşmadığını da kaydeden Steffen Seibert, bu nedenle incelemenin bir kaç gün süreceğine vurgu yaptı.

Alman ceza kanununun 103. maddesi uyarınca yabancı devlet organları ve yetkililerine hakaretten soruşturma başlatılabilmesi için, ilgili ülkenin resmi başvurusunun yanı sıra, Alman hükümetinin de soruşturma için izin vermesi gerekiyor. Almanya’nın izin vermesi ve soruşturma sonunda yapılacak yargılamada Böhmermann’ın suçlu bulunması durumunda 5 yıla kadar hapis ya da para cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap