SON DAKİKA



Haber > Dünya > Merkel: Türkiye'yi insan hakları ve bireysel özgürlükler konusunda hep eleştirdim

Merkel: Türkiye'yi insan hakları ve bireysel özgürlükler konusunda hep eleştirdim

17 Ekim 2021 Pazar - 12:52




Veda ziyareti kapsamında İstanbul'da Erdoğan'la görüşen Almanya Başbakanı Merkel "Türkiye önemli bir partner" dedi ve ekledi: İnsan hakları, bireysel özgürlükler konusunda her zaman eleştirdim.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı sıfatıyla son defa Türkiye'ye gelen Angela Merkel'i ağırladı.

İstanbul Tarabya'daki Huber Köşkü'nde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme bir saat sürdü. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Merkel “Biz iş birliğimize önem atfettik” dedi.

'HER ZAMAN ELEŞTİRDİM'

“Türkiye NATO müttefiki olarak bizim için önemli bir partner” ifadelerini kullanan Şansölye, “İnsan hakları konusundaki gelişmeler konusunda bireysel özgürlükler konusunda eleştirdim. Her zaman bunu da dile getirdim. Tabii ki çözüm aradık farklı bakış açılarımız olabilir jeostratejik açıdan birbirimize bağlıyız bağımlıyız” dedi.

Angela Merkel, AB ile Türkiye arasındaki göç mutabakatına ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu: "Mülteci anlaşması, AB ile Türkiye arasında bir anlaşma. Almanya aslında bir himayeci olarak burada çalışıyordu. İnsan kaçakçılığını engellemek istiyoruz. AB'nin bu konuda Türkiye'yi desteklemesi bir gereklilik, bir şart."


KOALİSYON DİYALOĞUB BAŞKANLIK SİSTEMİ İSTEMİYORUZ

Erdoğan'ın "Bundan sonraki süreçte de özellikle belki koalisyon hükümetleri olmamış olsaydı Almanya Türkiye ilişkileri çok daha farklı bir yere ulaşabilirdi" sözleri üzerine Merkel "Koalisyon ortaklarımla çalışmaktan mutlu olmadığım anlaşılmasın. Alman hükümetlerinin özelliği şudur, koalisyonlar bizim yapımıza uygundur. Biz bir başkanlık sistemi uygulamak istemiyoruz. Ama Türkiye ile iyi ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz."

Bunun üzerine Erdoğan: "Zaman zaman şikâyetlerinizi hep bana aktardınız" dedi.

Merkel'in "Doğrudur hayat böyle" sözleri üzerine Erdoğan da "Benim torun diyor ki 'dede ne yapacaksın hayat böyle..." 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap