SON DAKİKA



Haber > Dünya > Merkel’in hareketi Rus medyasında olay oldu! Putin kendini zor tuttu

Merkel’in hareketi Rus medyasında olay oldu! Putin kendini zor tuttu

20 Ağustos 2021 Cuma - 16:58




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi. Görüme sırasında Merkel'in hareketi sosyal medyada gündem oldu.





Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi. Putin ile Merkel arasındaki görüşme Kremlin'de gerçekleşti. Rusya lideri, görüşmenin başında Merkel'e beyaz ve pembe güllerden oluşan bir buket çiçek verdi.

GÖRÜŞMENİN TAM ORTASINDA...

Putin, Merkel'i selamlama konuşmasına başladığında Kremlin'deki salonda telefon çaldığı duyuldu. Merkel'in telefonunu kapatmayı veya sessize almayı unuttuğu anlaşıldı. Almanya Başbakanı, telefonu cebinden çıkarıp kapatırken Putin, konuşmasına ara vermeden devam etti.

Rus lider, gündemlerinde bizzat istişare etmeleri gereken çok sayıda konu bulunduğunu belirterek bundan dolayı bunun sadece bir veda ziyareti olmayacağından emin olduğunu söyledi. Merkel de, görüş ayrılıkları olmasına rağmen birbirleriyle konuşmalarının iyi olduğunu düşündüğünü ve gelecekte de Putin'le konuşmaya devam etme niyetinde olduklarını ifade etti.

Merkel, ikili ilişkiler, Libya konferansı ve Afganistan konularının gündemde olduğunu kaydetti.


Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin ile Merkel arasındaki görüşmenin sonunda herhangi bir belge imzalanmayacak.

Merkel’in bugünkü Moskova ziyareti, neredeyse 16 yıldır iktidarda kalmasının ardından eylül ayında görevi bırakmasından önce Rusya’ya gerçekleştirdiği son ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Doğu Almanya’da büyüyen Merkel, Rusça konuşabiliyor. İstihbaratçı olduğu yıllarda Dresden’de çalışan Putin de iyi derecede Almanca biliyor. Bunun iki liderin ilişkilerine ayrı bir boyut kattığı yorumları yapılıyor. Bu sırada, ABD’nin süreç boyunca uyguladığı çeşitli yaptırımlara rağmen tamamlanmak üzere olan Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının da, Putin-Merkel görüşmesinde ele alınacak konulardan birisi olması bekleniyor. Söz konusu hat, Rus doğalgazını Kuzey Akım’a paralel ikinci bir hat üstünden. Merkel’in bundan önceki son Rusya ziyareti Ocak 2020’de gerçekleşmişti. Almanya Başbakanı, bugünkü Moskova ziyaretinden iki gün sonra, pazar günü de Ukrayna’da temaslarda bulunacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap