SON DAKİKA



Haber > Dünya > Merkel fana kızdı

Merkel fana kızdı

20 Nisan 2020 Pazartesi - 14:02




Almanya'da koronavirüsün kontrol altına alınması üzerine 4 haftadır süren önlemlerde mini açılım üzerine başlayan daha fazla işyerinin açılması tartışmaları Başbakan Merkel'i fena kızdırdı. Merkel bu tartışmaların koronavirüsle mücadelede varılan başarıyı geriye çevireceği tehlikesini artıracağı konusunda derin endişe duyduğunu söyledi.





Almanya'da pazartesi gününden itibaren en fazla 800 metre kare büyüklüğündeki küçük ve orta ölçekli işyerleri yeniden açıldı. Ancak bununla birlikte daha fazla ve büyük işyerlerinin açılması tartışmaları başladı.

Başbakan Merkel bu tartışmalara ilk kez bugüne kadar göstermediği bir sertlikle karşılık verdi. Alman haber ajansı dpa'nın bildirdiğine göre Merkel partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) parti meclisi toplantısında daha fazla açılım tartışmalarını bir "alem havası" olarak niteledi.

Ajansın katılımcılara dayanarak verdiği habere göre toplantıya telekonferansla katılan Merkel bu "bir tartışma alemine dönüşen daha fazla açılım tartışmalarının koronavirüsle mücadelede elde edilen başarıyı geriye çevireceği korkusu taşıyorum" dediği belirtildi.

TEHLİKE ÇOK YÜKSEK

Merkel daha fazla işyerinin açılması tartışmalarının insanların büyük çoğunluğunun sosyal temas yasağına uymamasına yol açacağı yönünde derin endişe taşıdığını söyledi ve daha fazla gevşeme tartışmalarının bir yararı olmadığı uyarısında bulundu.

Almanya'da federal hükümet eyaletlerle birlikte dört haftadır süren koronavirüs önlemlerinin çok dikkatli bir şekilde adım adım açılması kararını aldı. Bu karara göre en fazla 800 metre kare büyüklüğündeki küçük ve orta ölçekli dükkan ve mağazalar pazartesi gününden itibaren yeniden açıldı.

Okullar mayıs ayı başından itibaren kademeli olarak açılacak. Hükümet bu dikkatli önlemlerle mormal hayata dönüş yollarını test ediyor.

Hızlı bir açılımın virüsün yeniden hızla yayılmasına yol açacağı ve önünün alınamayacağı korkusu yaşıyor.

8 ve 9 Mayıs tarihleri bu konuda çok belirleyici kritik bir tarih olarak görülüyor. Dükkanların açılmasıyla virüs bulaşanların 8, 9 Mayıs'ta hasta oldukları anlaşılacak.

Başbakan Merkel eyaletlerdeki daha fazla açılım tartışmalarını, asıl o zaman ekonominin ve okulların geleceğini görecekleri uyarısında bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap