SON DAKİKA



Haber > Dünya > Merkel’den tarihi itiraf. Geç Kaldık

Merkel’den tarihi itiraf. Geç Kaldık

12 Şubat 2021 Cuma - 10:18




Almanya Başbakanı Angela Merkel, korona virüs tedbirlerine ilişkin karar almakta geç kaldıklarını ifade etti. Merkel ayrıca, vaka sayılarının birdenbire patlama yaşamasının da geç alınmış kararın bir sonucu olduğunu sözlerine ekledi





Almanya Başbakanı Angela Merkel hükümetin Almanya’da korona kısıtlamalarının 7 Mart’a kadar uzatma kararı konusunda Federal Meclis’te hükümet açıklaması yaptı.

Almanya’nın çelişkili bir durum içinde bulunduğunu söyleyen Başbakan, "Virüse yakalananların sayısı düşüyor, gidişatın tersine çevrilmesi başarılı oldu ama buna rağmen virüs mutasyonları nedeniyle üçüncü bir dalga tehlikesi söz konusu. Bu nedenle temasın kısıtlanması en önemli araç" dedi.

“KISITLAMALAR 7 MART’A KADAR SÜRECEK”

"Bizi adım adım yeniden açılmaya ve özgürlüklere izin verilmesine götürecek sayılara çok da uzak değiliz" diyen Merkel, "Bütün çabalar ve kısıtlamaların yeniden 7 Mart’a kadar sürdürülmesine değer" dedi.

“KARAR ALMAKTA GEÇ KALDIK”

Geçen yıl ilkbahardaki ilk korona virüs dalgasından Almanya’nın diğer ülkelere kıyasla daha az etkilendiğini söyleyen Başbakan Merkel, "Ve sonrasında yeterince dikkatli ve hızlı davranmadık" dedi. Merkel Almanya’nın zamanında ve yeterince somut bir biçimde kamusal yaşamı kısıtlamadığını belirterek siyasetçilerin artan vaka sayıları ışığında gerekli önlemleri alma konusunda başarısız olduğunu ifade etti. Başbakan vaka sayılarının birdenbire patlama yaşamasının da geç alınmış kararın bir sonucu olduğunu sözlerine ekledi.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap