SON DAKİKA



Haber > Dünya > Menendez 100 bin dolar kefaletle serbest

Menendez 100 bin dolar kefaletle serbest

28 Eylül 2023 Perşembe - 10:35




ABD’de rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla hakim karşısına çıkan senatör Bob Menendez, 100 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Pasaportuna el koyulan Menendez’e yurt dışına seyahat yasağı getirildi. Senatörün eşi de 250 bin dolar kefaletle serbest kaldı.





ABD’de rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya olan senatör Bob Menendez dün New York’ta mahkemeye çıktı. Ünlü senatör, mahkemeye eşi Nadine Menendez ile birlikte geldi. Bob Menendez ve eşi Nadine Menendez, kısa süren duruşmada haklarındaki yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarını reddederek, suçsuz olduklarını iddia etti. Menendez’i 100 bin dolarlık kefalet karşılığında serbest bırakan mahkeme, Menendez’in tüm kişisel pasaportlarına el koyarak, yurt dışına seyahat yasağı getirdi fakat senatör olarak resmi görevle ülke dışına seyahat etmesine izin verdi. Mahkeme, Menendez’e eşi dışında diğer sanıklarla hiçbir şekilde temas kurmamasını ve avukatların olmadığı durumlarda davanın gerçeklerini bilen senato görevlileriyle de temas kurmamasını emretti. Mahkeme ayrıca, Menendez’in eşi Nadine’yi ise 250 bin dolar kefaletle serbest bırakarak, yurt dışına seyahat yasağı getirdi. 

Menendez ile aynı davada yargılanan iş insanları Jose Uribe, Fred Daibes ve Wael Hana da çıkarıldıkları mahkemelerde suçsuz olduklarını ileri sürdü. 

Savcıların eli güçlü 

Senatör Menendez, siyasi hayatında üçüncü kez ciddi suçlamalarla karşı karşıya. Daha önce kendini aklamayı başaran Menendez’in bu sefer nasıl bir sonuç alacağı büyük merak konusu. Zira Türkiye ile ilgili konularda aleyhte tutumuyla dikkat çeken bir isim olan Menendez’in siyasi geleceği Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. Türkiye’ye yönelik yaptırımların savunucusu olan Menendez, F-16 satışıyla ilgili de karşıt görüş bildirmişti.  

Bununla birlikte Menendez kendi partisi içinde de ciddi rahatsızlık yaratmış durumda. Demokrat partili senatörlerin yarıdan fazlası Menendez’e istifa çağrısında bulundu. Bu isimler arasında dış ilişkilerde önemli bir isim olarak görülen Cory Booker da bulunuyor. 


ABD’de davayla ilgili savcıların bu kez ellerinin çok daha kuvvetli olduğu ifade ediliyor. Savcılar, 69 yaşındaki senatörün eşiyle birlikte yaşadığı New Jersey’deki evinde yapılan aramada, çoğu elbise dolapları ve çekmecelerin içine gizlenmiş yaklaşık 500 bin dolar nakit para ve değeri 100 bin doları aşan külçe altın bulunduğunu açıklamışlardı. Ancak ülkede uygulamada olan rüşvetle ilgili kanunların değişim içinde oluşu, Menendez’in bir kez daha suçlamalardan kurtulabileceği anlamına gelebilir. Masum olduğunu ve bunu kanıtlayacağını söyleyerek iddiaları reddeden Menendez, istifa çağrılarına direniyor. Menendez, hakkındaki iddianame açıklandıktan sonra iç tüzük gereği geçici olarak istifa edene dek, Senato Dış İlişkiler Komitesi’nin başkanlığını yürütüyordu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap