SON DAKİKA



Haber > Dünya > Meksika’daki deprem sonrası ortaya çıkan inanılmaz görüntü

Meksika’daki deprem sonrası ortaya çıkan inanılmaz görüntü

09 Eylül 2021 Perşembe - 15:37




Meksika’dan dün gerçekleşen depremde gökyüzünde “Deprem ışıkları” oluşurken görüntüleri izleyenler hayretler içinde kaldı.





Meksika'nın Guerrero  kentinde yerel saatle 20.47’de  şiddeti 7.1 olarak ölçülen bir deprem meydana geldi. Bu büyük depremde sadece 1 kişi hayatını kaybederken depremden çok o esnada gök yüzünde çıkan “deprem ışıkları” konuşuldu.

Meksika Ulusal Sismoloji Servisi’nden depremle ilgili bilgiler verildi Meksika'nın Acapulco şehrinin 11 kilometre güneybatısında meydana deprem, Mexico City, Oaxaca, Morelos, Michoacan ve Vera Cruz eyaletlerinde de hissedildi. İlk belirlemelere göre, Guerrero eyaletinde 1 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, söz konusu şahsın üzerine direk düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, çok sayıda binada maddi hasar oluştuğunu ve bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandığını duyurdu. Zarar gören binalar arasında Acapulco Kontrol Kulesi'nin de bulunduğu ve kuledeki hasarın büyük olduğu bildirildi.

Sosyal medyada ve dünya gündeminde ise Deprem esnasında gök yüzünda çıkan “deprem ışıkları” adıyla bilinen mavi ışıklar daha çok konuşuldu. ABD’deki Rutgers Üniversitesinin 2017 yılında yaptığı açıklamaya göre, şiddetli depremler sırasında yeryüzündeki fay hatlarının hareketi sonucu ortaya çıkan elektrik yükü gökyüzünde yanıp sönen ışıklara neden olabiliyor. Bu ışıklara ısıl ışıldama (tribolüminesans) denirken, daha çok “deprem ışıkları” olarak adlandırılıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap