SON DAKİKA



Haber > Dünya > Mars'ta su birikintisi bulundu

Mars'ta su birikintisi bulundu

25 Temmuz 2018 Çarşamba - 19:22




İtalya’daki Bologna Ulusal Astrofizik Enstitüsünden gökbilimciler, Mars Express uydusuyla yaptıkları gözlemlerde Kızıl Gezegen’in güney kutup dairesin





Araştırmacılar Kızıl Gezegen Mars'ın güney kutup bölgesi yakınında, 1,5 kilometre kalınlığındaki buz tabakası altında sıvı halde tuzlu su gölü tespit edildi. Bu da, Mars'ta yaşam olabileceği yönündeki ihtimali daha da güçlendirdi.

MARS EXPRESS'TEN GELEN SİNYALLERLE BULUNDU

Avrupa Uzay Ajansı'nın Mars Express uzay aracının Mayıs 2012 ile Aralık 2015 arasında radarla yaptıkları ölçümlerde gezegen yüzeyinin 1,5 kilometre altında, 20 kilometreye yayılan su kütlesinin varlığını tespit etti.

BU KADAR BÜYÜK BİR SU KÜTLESİ İÇİN İLK DELİL

2016 yılında Mars'ta dev bir buz kütlesinin varlığına ait işaretleri keşfeden Teksas Üniversitesi bilim insanlarından Cassie Stuurman, "Eğer bu araştırmacılar haklıysa, Mars'ta ilk kez geniş bir su kütlesinin varlığına ilişkin delil bulmuş oluyoruz" dedi.


'CANLI YAŞAMI İÇİN UYGUN'

Gölün, aşırı soğuk ve tuzlu olmasına rağmen, dünyada benzer koşullarda mikropların yaşadığı örneklere rastlandığından, canlı yaşamı için uygun ortam sağlayabileceği düşünülüyor. Araştırmanın sonuçları "Science" dergisinde yayımlandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap