SON DAKİKA



Haber > Dünya > Maliye Bakanı istifa kararı aldı

Maliye Bakanı istifa kararı aldı

06 Temmuz 2015 Pazartesi - 10:07




Referandum öncesi "evet" çıkarsa istifa edeceğini duyuran Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in 'hayır' çıktığı halde istifa kararı alması kafa





Yunanistan'da halk yeni kurtarma paketi karşılığında kemer sıkma tedbirlerine yüzde 61'le 'hayır' dedi. Referandumdan 'evet' çıkması halinde istifa edeceğini açıklayan Maliye Bakanı Varoufakis, bu sonuca rağmen istifa edeceğini açıkladı.

ŞAŞIRTAN KARAR

Varoufakis daha önce yaptığı açıklamada referandumdan, Yunan halkının Avrupa'nın sunacağı kemer sıkma şartlarının kabul edilmesine "evet" demesi durumunda, 'derhal' istifa edeceğini açıklamıştı. Ancak çıkan " hayır" kararına rağmen gelen istifa herkesi şaşırttı.

REFERANDUMDAN SONRA BÖYLE KONUŞMUŞTU

Referandum sonrası değerlendirmelerde bulunan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, halkın 'hayır' demesinin demokrasi ve sosyal adaletten yana olduklarını gösterdiğini söylemiş, "Yarın (Bugün) itibariyle Yunan halkının bize verdiği bu cesur 'hayır'la borç verenlere bir yardım eli uzatacağız. Ortak bir zemin bulmak için hepsine sesleneceğiz. Bugünün 'hayır'ı yarının demokrat Avrupa'sına büyük bir 'evet'tir" demişti.


İSTİFA SONRASI AÇIKLAMA

Varoufakis, "Başbakan Çipras, bu kararın bir anlaşmaya varılmasına yardımcı olacağını düşünüyor. Bu nedenle istifa ediyorum" diye yazdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap