SON DAKİKA



Haber > Dünya > Mahkumlar virüsü birbirine bulaştırdı

Mahkumlar virüsü birbirine bulaştırdı

12 Mayıs 2020 Salı - 20:17




ABD’nin California eyaletine bağlı Los Angeles kentinde, bir grup mahkumun erken tahliye olmak için birbirine yeni tip corona virüs bulaştırdığı ortaya çıktı.





Sahip olduğu yaklaşık 1,4 milyon vaka ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin merkezi olan ABD’de ilginç bir olay yaşandı. 

MASKELERİNİ KOKLADILAR, SU ŞİŞELERİNİ PAYLAŞTILAR

Daily Mail'in haberine göre, ülkenin California eyaletine bağlı Los Angeles kentindeki Pitches hapishanesinde  21 mahkumun erken tahliye umuduyla ,maskelerini koklayarak ve su şişelerini paylaşarak, birbirlerine Covid-19 bulaştırdığı açıklandı.

"ASLA İZİN VERMEYİZ"

Los Angeles İlçe Şerifi Alex Villaneuva’nın bildirdiğine göre bu durum, mahkumların yarısından fazlasının corona virüse yakalanmasına neden oldu. Villaneva yaptığı açıklamada, “Bir şekilde, mahkumlar arasında, eğer pozitif test edilirlerse kendimizi zorlayıp onları serbest bırakacağımıza dair bir inanç oluşmuş. Ancak, böyle bir şeye asla izin vermeyiz” ifadelerini kullanarak olaya karışan mahkumların, diğerlerinin ve hapishane çalışanlarının hayatını riske attığını söyledi. 

Nisan ayında yetkililer, North County Islah Merkezi’ndeki şüpheli Covid-19 vakalarında ani bir artış gördü.. O zamana kadar hapishanede Covid-19 vakası belirtilmemişti.

ATEŞ YÜKSELTMEK İÇİN SICAK SU

Durumdan şüphelenen yetkiler, bir koğuşun kamera kayıtlarını inceledi. Görüntülerde, mahkumların sürekli olarak birbirlerinin etrafında dolandığı, bir yüz maskesini kokladığı ve paylaşılan bir strafor bardaktan su içtikleri ortaya çıktı.

Müfettişler daha sonra, ateşlerinin bir hemşire tarafından ölçülmesinde önce,  mahkumların aynı sıcak su şişesini kullandığı ikinci bir olayın görüntülerini buldu.

4 Mayıs'tan bu yana hapishanelerdeki Covid-19  vakalarında yüzde 60'lık bir artış görüldüğü ve 357 mahkumun virüse yakalandığı bildirildi.

Dünyanın en büyük hapishanelerinden biri olan Los Angeles County hapishane sistemi, pandemi esnasında şu ana kadar 5 binden fazla mahkumu serbest bıraktı. Ancak, mahkumlar planlanan serbest bırakılma tarihi de dahil olmak üzere acil durumlarda en fazla iki ay erken tahliye edilebiliyor.




 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap