SON DAKİKA



Haber > Dünya > Macron'dan Zelenskiy'e soğuk duş: Kiev'in AB üyeliği 20 yıl sürebilir

Macron'dan Zelenskiy'e soğuk duş: Kiev'in AB üyeliği 20 yıl sürebilir

23 Mayıs 2022 Pazartesi - 11:11




Fransa Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, Ukrayna’nın AB’ye katılmasının 15-20 yıl sürebileceği konusunda uyardı.





Rusya'nın saldırısı sonrası NATO tarafından yalınız bırakılan ve Avrupa Birliği'ne başvuran Kiev rejimine Fransa'dan soğuk duş.

Ukrayna, geçtiğimiz ay Avrupa Birliği’ne (AB) katılmak için başvuruda bulunmuş ve sürecin hızlandırılmasını talep etmişti.

AB'nin bası ülkeleri Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy'e hızlı üyelik sözü vermişti.

Fransa Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın AB’ye katılmasının on yıllar sürebileceği konusunda uyararak, "Dürüst olmak zorundayız. Ukrayna'nın 6 ay veya 1-2 yıl içinde AB'ye katılacağını söylüyorsanız, yalan söylüyorsunuz. Muhtemelen 15 veya 20 yıl sürecek.” dedi.

Beaune, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'yı AB’ye daha erken entegre etmeye yardımcı olabilecek daha gevşek bir "Avrupa siyasi topluluğu" oluşturulması teklifini yineleyerek, "Ukraynalılara herhangi bir yanılsama veya yalan sunmak istemiyorum." dedi.


Cumhurbaşkanı Macron'un Avrupa siyasi topluluğu girişimi, haziran ayında yapılacak AB Zirvesi’nde ele alınması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap