SON DAKİKA



Haber > Dünya > Macron'dan Dağlık Karabağ skandalı! Ermenistan topraklarından çekilin

Macron'dan Dağlık Karabağ skandalı! Ermenistan topraklarından çekilin

02 Haziran 2021 Çarşamba - 12:48




Elysee Sarayı'nda Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Azerbaycan Ermenistan topraklarından çekilsin" dedi.





Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la bir araya geldi. Elysee Sarayı'nda gerçekleştirilen görüşmenin ardından Macron ve Paşinyan, ortak basın toplantısı düzenledi.

MACRON'DAN SKANDAL! "AZERBAYCAN ERMENİSTAN TOPRAKLARINDAN ÇEKİLSİN"

Ermenistan'la Azerbaycan arasında 6 ay önce ateşkes imzalandığını anımsatan Macron, Dağlık Karabağ'ı Ermenistan toprakları olarak nitelendirdi.

Ermenistan ile dayanışma içinde olduğunu söyleyen Macron, "Azerbaycan'nın Ermenistan topraklarından çekilmesi" yönünde sözler sarf etti.

"KÜLTÜREL MİRAS KORUNMALI"


Ermenistan'la Azerbaycan arasında 6 ay önce ateşkes imzalandığını anımsatan Macron, tutukluların serbest bırakılması ve uluslararası insani yardımların bölgeye ulaşması gerektiğini ifade etti. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınırların müzakere yoluyla belirlenmesi gerektiğini kaydeden Macron, Dağlık Karabağ'da Müslüman ve Hristiyan kültürel mirasın korunmasının önemli olduğunu belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap