SON DAKİKA



Haber > Dünya > Macron'dan Avrupa'ya ABD çağrısı! Saf olmayın

Macron'dan Avrupa'ya ABD çağrısı! Saf olmayın

28 Eylül 2021 Salı - 16:26




Fransa ile ABD arasındaki kriz giderek derinleşiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'ya "Sa olmayı bırakın, ABD'ye kendi gücünüzü gösterin" çağrısı yaptı.





Avustralya'nın Fransa'yı bırakıp ABD ile AUKUS anlaşmasının ardından yapmasının ardından iki ülke arasında yaşanan denizaltı kriz giderek derinleşiyor. Washington Büyükelçisini geri çeken Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'ya dikkat çeken çağrıda bulundu. Macron, "Avrupalıların saf olmayı bırakmalı" dedi.

Elysee Sarayı’nda Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmesinin ardından konuşan Macron, Avrupa'nın ABD’nin Çin ile rekabetine odaklanan yeni stratejik seçimlerinden dersler alması gerektiğini belirti.
Macron, Avustralya’nın ABD ve İngiltere ile yaptığı AUKUS anlaşmasının ardından Fransa’dan denizaltı satın alma sözleşmesini feshetmesine ilişkin yorumda bulundu.

Fransız lider, “Avrupalılar saf olmayı bırakmalı. Zaman zaman duruşlarını sertleştiren güçlerin baskısı altında olduğumuzda, tepki vermeli ve kendimizi savunacak güce ve kapasiteye sahip olduğumuzu göstermeliyiz” dedi.
Macron, Avrupa’nın kendi savunma yeteneklerini geliştirmesi ve ABD’ye olan bağımlılığını azaltması gerektiğini sürekli vurguluyor.

Öte yandan Macron, Yunanistan’ın Fransa’dan üç fırkateyn alacağını da duyurdu. Fransa ile Yunanistan, üç fırkateyn siparişi için bir askeri anlaşma imzalandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap