SON DAKİKA



Haber > Dünya > Macron'a ''bilimsel olmayan açıklama'' suçlaması

Macron'a ''bilimsel olmayan açıklama'' suçlaması

31 Ocak 2021 Pazar - 14:59




Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'nun aşının belli yaş üstündeki kişilerde etkili olmadığını açıklaması başına iş açtı.





AstraZeneca Oxford koronavirüs aşısını geliştiren bilim insanlarından Oxford Üniversitesi'nde tıp profesörü olan John Bell, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Bunu nereden çıkardığından emin değilim, bunun, Bay Macron'un biraz talep yönetimi  yaptığından şüpheleniyorum. Herhangi bir aşınız yoksa yapabileceğiniz en iyi şey, talebi azaltmaktır” dedi. 

AVRUPA İLAÇ AJANSI: HENÜZ YETERLİ VERİ YOK

Avrupa İlaç Ajansı,  Aşının, yaşlı insanlarda etkinliğini değerlendirmek için henüz yeterli kanıt olmadığını söylerken, aşının işe yaramayacağını düşünmek için hiçbir neden olmadığını söyledi. Aşı gelişimini denetleyen Bell, verilere göre,aşının  çok etkili bir aşı olduğunu, etkisini tüm yaş gruplarında gösterdiğini söyledi.

NE OLDU?

Ocak ayında AB liderleri, AstraZeneca’nın üretimin başlangıçta beklenen hacimlerin çok gerisinde kalacağını açıklamasına tepki göstermiş ve aşı krizi patlak vermişti. AstraZeneca, aşının Avrupa’daki üretim tesislerinde sorun olduğunu açıklamış bunun üzerine AB yetkilileri İngiltere’deki üretim tesislerinden aşının sağlanmasını talep etmişti. İngiltere’de yetkililer ise ülkede üretilen aşıların AB ülkelerine gönderilmesine olumsuz baktıklarını açıklamıştı. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap