SON DAKİKA



Haber > Dünya > Macron ve Scholz Moskova yolcusu! Putin'le Ukrayna'yı görüşecekler

Macron ve Scholz Moskova yolcusu! Putin'le Ukrayna'yı görüşecekler

05 Şubat 2022 Cumartesi - 14:09




Ukrayna nedeniyle ABD ile Rusya arasında gerilim artarken, Avrupa Birliği’nin önemli ülkeleri Almanya ve Fransa diplomasi yolunu tercih ediyor. Macron ve Scholz, Moskova’ya gidecek.





Rusya ile ABD ve NATO arasında gerilim sürerken, AB ülkeleri Almanya ve Fransa Moskova ile tansiyonun düşürülmesinden yana.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, gelecek iki hafta içerisinde kritik görüşmeler gerçekleştirmeyi planlıyor.

Macron, pazartesi günü Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştükten sonra salı günü Ukrayna'ya geçerek Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski ile bir araya gelecek.

Almanya Başbakanı Scholz ise hafta başında ABD'yi ziyaret edecek ve Başkan Joe Biden ile kritik bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşmenin en önemli gündem maddesini Ukrayna krizi oluşturacak.

Almanya'nın G7 dönem başkanlığını, Fransa'nın da AB dönem başkanlığını yürütüyor olması, Scholz ve Macron'un diplomatik temaslarının önemini daha da artırıyor.


Ayrıca Macron'un Moskova ve Kiev temasları sonrasında Berlin'e gelmesinin beklendiği, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ve Schloz ile bir araya gelerek son gelişmeleri ele almalarının planlandığı belirtiliyor.

Bu değerlendirmelerin ardından, bu kez Scholz üst düzey görüşmeler için 14 Şubat'ta Ukrayna'yı, ardından 15 Şubat'ta Rusya'yı ziyaret edecek. Scholz-Putin görüşmesi, diplomatik çabalar açısından süreçteki en belirleyici görüşmelerden biri olacak.

Ukrayna sınırına asker yığan Rusya'yı diplomatik bir çözüme ikna etmek için çabalarını yoğunlaştıran Avrupa Birliği, diğer yandan uyarılarını da giderek sertleştiriyor.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması durumunda, geniş kapsamlı bir yaptırım paketini uygulamak üzere hazırlık yaptıklarını açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap