SON DAKİKA



Haber > Dünya > Macron ile Le Pen karşı karşıya geldi: İç savaş çıkartacaksın!

Macron ile Le Pen karşı karşıya geldi: İç savaş çıkartacaksın!

21 Nisan 2022 Perşembe - 17:43




Fransa'da 24 Nisan pazar günü düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan önce adaylar Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Marine Le Pen canlı yayında karşı karşıya geldi.





Macron ve Le Pen, France 2 ve TF1 kanallarının ortak yayınında, ikinci tur öncesinde gündeme ilişkin ve seçim programlarına ilişkin sunucuların sorularını yanıtladı.

Fransa'nın İslam düşmanı Cumhurbaşkanı adayı Le Pen, başörtüsü yasağının "İslamcılıkla" mücadele kapsamında uygulanacağını ileri sürdü. Ayrıca hadsiz ifadelerle Le Pen, "İslamcılıkla" mücadele kapsamında "radikalleştiği" iddiasıyla 570 camiyi kapatmak istediğini söyledi.

Seçilmesi halinde ülkede doğanlar için bazı şartlarda verilen vatandaşlık hakkını iptal edeceğini anlatan Le Pen, suça karışmış yabancıların sınır dışı edileceğini belirtti.

"Bunu yaparsanız iç savaş çıkarırsınız"

Cumhurbaşkanı Macron da başörtüsü dahil dini sembolleri yasaklamayacağını söyledi.


Başörtüsünün kamuya açık alanlarda yasaklanması halinde buna diğer dini sembollerin eklenmesi gerektiğine işaret eden Macron, Le Pen'in başörtüsü yasağı talebine dair "Bunu yaparsanız iç savaş çıkarırsınız. Söylediğin çok ciddi bir şey." dedi.

Macron, bu yasağın hiçbir anlamı olmadığını ve Fransa'ya "ihanet" olduğunu belirtti.

Le Pen, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Fransa'yı Avrupa Birliği'nden (AB) çıkarmayı hedeflemediğini söylerken, Macron aşırı sağcı adayı Fransa'yı AB'den çıkarmayı planlamakla suçladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap