SON DAKİKA



Haber > Dünya > Macaristan Başbakanı Orban: AB, Sovyetler Birliği’nin başarısız parodisi

Macaristan Başbakanı Orban: AB, Sovyetler Birliği’nin başarısız parodisi

24 Ekim 2023 Salı - 10:19




Macaristan Başbakanı Viktor Orban, günümüz Avrupa Birliği’nin (AB) Macaristan’a yaptığı baskıyla Sovyetler Birliği’nin kötü parodisi olduğunu belirtti.





Macaristan’ın Veszprem şehrinde, 1956 Macar Devrimi ile ilgili bir etkinlikte konuşan Macaristan Başbakanı Orban, Avrupa Birliği ile ilgili "Sovyetler Birliği’nin başarısız parodisi" benzetmesinde bulundu.
Orban konuşmasında şunlar ifade etti:
 
“Evet, tarihin tekerrür ettiği de oluyor. Şans eseri, ilk seferde trajedi olan şey, ikinci seferde en iyi ihtimalle komediye dönüştü… Moskova trajediydi, Brüksel ise sadece günümüz başarısız parodisi. Moskova kaval çalarken biz onların istediği gibi dans etmek zorundaydık. Brüksel kaval çalınca biz istediğimiz gibi dans ediyoruz, istemeyince de etmiyoruz.”
 
AB’nin Macaristan’a baskı yaptığını, ama Sovyetler döneminde buna ‘parti ikazı’ denirken şimdi ‘hukuk üstünlüğü süreci’ dendiğini söyleyen Orban, Batı için özgürlüğün ‘bir nevi kaçış’ ve cinsiyeti, milliyeti ve kimliğini değiştirme fırsatı olduğunu belirterek bunun Macarlar için ‘kalbi koparmak’ olduğunu kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap