SON DAKİKA



Haber > Dünya > Lukaşenko, Putin'in planını ifşa etti! İşte Ukrayna'dan sonraki hedef

Lukaşenko, Putin'in planını ifşa etti! İşte Ukrayna'dan sonraki hedef

02 Mart 2022 Çarşamba - 13:51




Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun BM genel Kurulu'na hitap ederken farkında olmadan, Rus ordusunun Ukrayna'dan sonraki hedefini gösterdi.





Rusya'nın, Ukrayna saldırısı sürerken, Moskova'nın en yakın müttefiki Belarus lideri Lukashenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in planını ifşa etti.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun BM genel Kurulu'na hitap ederken gösterdiği haritada Rus birliklerinin Ukrayna içindeki ilerleyişi açıkça görüldü.

Ukrayna'nın güneyindeki liman kenti Odessa'dan Moldova istikametine çekilen ok işareti, Rusya'nın hedefindeki bir sonraki ülkenin Moldova olacağı iddialarını gündeme getirdi.

Lukaşenko, Ukrayna topraklarına Belarus'tan saldırı gerçekleştirildiğine ilişkin iddiaları harita üzerinden yalanladı. 

HARİTAYI PAYLAŞTI


Lukaşenko'nun BM genel Kurulu'na hitap ederken gösterdiği haritada Rus birliklerinin Ukrayna içindeki ilerleyişi açıkça görüldü. Yanlışlıkla gösterildiği düşünülen haritada bir şey ise dikkatlerden kaçmadı.

"SIRADAKİ ÜLKE BELLİ MOLDOVA MI?" 

Ukrayna'nın güneyindeki Odessa kenti üzerinden Moldova'nın Ukrayna sınırındaki Rus ayrılıkçıların yaşadığı Transdinyester bölgesine çekilen ok işareti, akıllara Rusya tarafından askeri müdahalede bulunulacak sonraki ülkenin Moldova olacağı iddialarını getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap