SON DAKİKA



Haber > Dünya > Lübnan'da dördüncü istifa: Maliye Bakanı görevi bıraktı

Lübnan'da dördüncü istifa: Maliye Bakanı görevi bıraktı

10 Ağustos 2020 Pazartesi - 16:01




Lübnan'da bugün istifasını sunan Adalet Bakanı Mari Kloud Necm'ın ardından Maliye Bakanı Ğazi Vazni da istifa etti. Vazni'nin hükümetten istifa eden 4. bakan oldu. Lübnan Enformasyon Bakanı Manal Abdel Samad ve Lübnan Çevre Bakanı Damianos Kattar, patlama nedeniyle halktan özür dileyerek görevlerinden istifa etmişti. Ülkede bunun dışında toplam 6 milletvekili daha görevini bıraktığını açıklamıştı.





Geçtiğimiz günlerde tarihin en büyük patlamalarından biriyle sarsılan ardından da hükümete dönük protestolarla gündeme gelen Lübnan'da istifa dalgası yaşanıyor. Beyrut Limanı'ndaki şiddetli patlamanın ardından Maliye Bakanı Ğazi Vazni da görevi bıraktı.

Adalet Bakanı Mari Kloud Necm, Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed ve Çevre Bakanı Damianos Kattar, Başbakan Hassan Diyab'a istifalarını sunmuştu.

Öte yandan Reuters 'istifa etti' haberinin ardından aktardığı ikinci bir haberde Vazni'nin henüz istifa etmediğini, istifa dilekçesini kabine toplantısında sunacağını yazdı.

Vazni, ekonomik krizle boğuşan Lübnan'ı kurtarmak için Uluslararası Para Fonu'yla (IMF) yardım planını görüşen kilit müzakereci konumunda.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap