SON DAKİKA



Haber > Dünya > Litvanya'dan Türkiye'ye güven mesajı

Litvanya'dan Türkiye'ye güven mesajı

03 Aralık 2019 Salı - 17:19




Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, ABD'nin terör örgütü YPG/PKK'nın da tehdit olarak yer aldığı plana karşı çıkması üzerine, Türkiye'nin de NATO'nun Baltık ülkeleri hakkındaki savunma planını onaylamaması konusunda Türkiye'ye güvendiklerini, soruna ilişkin düzenlemelerin devam ettiğini söyledi.





Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Baltık ülkeleri planında  müttefikimiz, Türkiye'ye güveniyor muyuz? Güvenlik çıkarlarını tanıyor muyuz?  Evet. NATO'da ayarlamalar devam ediyor. Dayanışma hakim olmalı." ifadelerini  kullandı.

MÜZAKERELLERİN DEVAM ETTİĞİNİ BELİRTMİŞTİ
 
Linkevicius, gün içinde yaptığı başka bir açıklamada ise NATO Devlet  ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesindeki rutin müzakerelerin devam ettiğini  belirtmişti. Türkiye'nin Baltık ülkeleri aleyhinde bir girişimde bulunduğuna  inanmadığını vurgulayan Linkevicius, "Türkiye'nin kendi güvenlik endişeleri  bulunuyor. (Bu karar) Daha çok Türkiye'nin menfaatleriyle ilgili."  değerlendirmesinde bulunmuştu.



 
"TÜRKİYE İÇİN İKİ GÜVENLİK PLANI BULUNUYOR"
 
NATO'nun biri Rusya'ya karşı Baltık ülkeleri için, biri de güneyden  gelen tehditlere karşı Türkiye için iki güvenlik planı bulunuyor. Bu planlar,  NATO Konseyince onaylanarak iki yılda bir güncelleniyor ve yayımlanıyor.
 



Hazırlanan son güvenlik planları da NATO Konseyi tarafından  onaylanmıştı. Konseyin onayladığı planda, Türkiye'ye yönelik tehditlerin içinde  YPG/PYD/PKK da bulunuyor ancak ABD, planın onaylanmasına rağmen buna itiraz  etmişti.
 
 ABD'nin terör örgütü YPG/PYD/PKK'nın da tehdit olarak yer aldığı  NATO'nun Türkiye ile ilgili güvenlik planının yayımlanmasına itiraz etmesi  üzerine, Türkiye de NATO'nun Baltık ülkeleri hakkındaki güvenlik planının  yayımlanmasına karşı çıkmıştı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap