SON DAKİKA



Haber > Dünya > Libya'nin Atina Büyükelçisine nota verildi

Libya'nin Atina Büyükelçisine nota verildi

05 Aralık 2019 Perşembe - 13:54




Türkiye ve Libya arasında imzalanan mutabakat muhtıralarını sindiremeyen Atina yönetimi Libya'nin Atina Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak nota verdi.





Yunanistan, Libya'nın Atina Büyükelçisi'ne Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtıralarını teslim etmemesi halinde istenmeyen kişi ilan edileceğini söyledi. Atina yönetiminin büyükelçisiye tanıdığı süre bugün doluyor.

Türkiye ve Libya arasında imzalanan mutabakat muhtıralarını sindiremeyen Atina yönetimi Libya'nin Atina Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak nota verdi.

Libya, Doğu Akdeniz planları bozulan ülkelerin tepkilerine rağmen, Türkiye ile varılan mutabakata bağlılığını yineledi. Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, mutabakatın Libya Siyasi Anlaşması uyarınca imzalandığını belirtti. 

Halid el-Mişri, bölgede Türkiye ve Libya'yı dışlamaya çalışan, doğal kaynaklardaki hakları konusunda uluslararası kamuoyunda şüphe oluşturmaya çalışan ülkeler olduğuna dikkat çekti.  

Türkiye ile Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında 27 Kasım'da "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap