SON DAKİKA



Haber > Dünya > Libya'da yapılamayan seçimler yeni fitnelere yol açtı!

Libya'da yapılamayan seçimler yeni fitnelere yol açtı!

29 Aralık 2021 Çarşamba - 13:02




Libya'da planlanan seçimlerin iptal edilmesi ile şer odakları yeni oyuna soyundu. Fransa destekli darbeci Hafter, Trablus'u gayrimeşrû ilan edip Bingazi merkezli bir hükümet kurmayı planlıyor.





Libya'da 24 Aralık'ta yapılması planlanan seçimlerin iptali, fiilen bölünmüş durumdaki iki ordulu ülkede yeni fitne oyunları sahnelenmeye başlayacak… 

Mısır, Fransa, Rusya ve BAE destekli darbeci Halife Hafter'i 'devlet başkanı adaylığı' girişimi ile meşrulaştırmaya çalışan güçler, şimdi yeni bir oyun planını devreye soktu.

Darbeci Hafter güçlerinin merkezi Bingazi'de, Türkiye destekli meşrû Trablus hükümetini uluslararası arenada geçersiz kılmak için 'paralel hükümet' hazırlığı yürüttüğü öne sürüldü.

BİNGAZİ’DE HÜKÜMET KURMA PLANI 

Libya basınına göre, darbeci Hafter’in koalisyon ortağı, son seçim yasasını yazan Akile Salih yönetimindeki Temsilciler Meclisi, Trablus hükümetinin başbakanı Abdulhamid Dıbeybe'ye karşı harekete geçmeye hazırlanıyor.


Şer odaklarının, BM VE Türkiye’nin desteklediği Dıbeybe'yi hükümetinin seçimleri yapamadı bahanesiyle gayrimeşrû ilan etme hazırlanıyor.

Hafter ve destekçileri Bingazi’de kuracakları hükümetle "Libya'nın yeni temsilcisi biziz" mesajı vermeye hazırlanıyor.

Bu iddiaları destekleyen gelişmelere göre, Trablus hükümetinde görev yapmış Fethi Başağa'nın da bulunduğu 6 başkan adayı, seçimlerin iptalinden hemen önce Bingazi'ye giderek Hafter'le görüştü.

Libya'nın petrol kuyularını şu an Hafter destekçisi Rusya’nın paralı askerleri kontrol ediyor.

Rusya'nın bu ülkeye gönderdiği paralı asker sayısının 7 bin civarında olduğu sanılıyor.


Bingazi merkezli yeni bir hükümet kurarak ülkedeki bölünmüşlüğü kalıcı hale getirerek petrolü tek başına pazarlamak isteyen Hafter'in bir sonraki hamlesi merak ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap