SON DAKİKA



Haber > Dünya > Libya’dan Türkiye açıklaması: Anlaşma geçerli

Libya’dan Türkiye açıklaması: Anlaşma geçerli

27 Ocak 2023 Cuma - 09:27




Türkiye ile Libya arasındaki hidrokarbon anlaşmasının Trablus’taki Temyiz Mahkemesi tarafından askıya alınmasının ardından, Libya tarafından ilk resmi açıklama yapıldı.





Libya Petrol Bakanı Muhammed Aoun anlaşmanın “geçerli” olduğunu söyledi. Middle East Eye haber sitesine konuşan Aoun, anlaşmanın ülkesinin komşularına karşı olduğu iddiasını da reddederek, “hiçbir olumsuz yan etkisinin olmadığını” belirtti. Söz konusu anlaşmanın aslında bir “mutabakat bildirisi” olduğuna dikkat çeken Aoun, bu sebeple “herhangi bir taraf için taahhüt barındırmadığı ve bağlayıcı olmadığını”, bir niyet mektubu niteliğinde olup, her iki tarafın planlarına ve beklentilerine bağlı olduğunu vurguladı. Bu nedenle de doğası gereği herhangi bir yasayı ihlal etmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, mutabakatın geçerli olduğunu vurguladı.

Libya Petrol Bakanı ayrıca, Türkiye’nin Karadeniz’deki çalışmalarına işaret ederek, hidrokarbon arama yapabilecek kabiliyete sahip olduğunu belirtirken, tepkilerle ilgili “Siyasi atmosferdeki öfkeden dolayı (anlaşma) daha da şiddetlendirildi ve pireyi deve yaptılar” ifadelerini kullandı. Türkiye ile Libya arasında 2019 yılında imzalanan Akdeniz’de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması’nın ardından, geçtiğimiz yılın sonunda da Türkiye’ye Libya kara sularında hidrokarbon arama yetkisi veren bir mutabakat imzalanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap