SON DAKİKA



Haber > Dünya > Libya başkanlık seçimlerinin 6 ay sonra yapılması önerildi

Libya başkanlık seçimlerinin 6 ay sonra yapılması önerildi

28 Aralık 2021 Salı - 14:16




BM’nin tanıdığı Libya Temsilciler Meclisinin, başkanlık seçimlerinin 6 ay ertelenmesini ve partiler arasında kapsamlı diyalog başlatılmasına karar verileceği belirtildi.





Libya Meclisi 24 Aralık’ta yapılamayan seçimlere yeni tarih belirlemeye çalışıyor…

Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi oturumuna katılan milletvekilleri, 24 Aralık'ta yapılması planlanan ancak gerçekleştirilemeyen seçim dosyasını ele aldı.

Meclis Sözcüsü Fevzi en-Nuveyri, yaptığı açıklamada, seçimlerle ilgili milletvekillerinden çeşitli öneriler geldiğini söyledi.

Nuveyri, önerilerin, seçimlerin 6 ay sonraya ertelenmesi ve ülkedeki partiler arasında genişletilmiş bir diyalog yürütülmesi etrafında yoğunlaştığını belirtti.

Libya Ulusal Yüksek Seçim Komisyonu, 24 Aralık'ta gerçekleştirilmesi gereken başkanlık seçimlerinin 24 Ocak 2022'ye ertelenmesini önermişti.


- Tartışmalı seçimler

BM öncülüğündeki Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun Kasım 2020'deki toplantılarında, ülkede devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılmasına karar verilmişti.

Ancak Temsilciler Meclisi ve Devlet Yüksek Konseyinden oluşan taraflar, seçimlerin hukuki altyapısını belirleyecek kanunda uzlaşamadı.

Temsilciler Meclisi Başkanı ve ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Hafter'in siyasi müttefiki Akile Salih, 8 Eylül'de tek taraflı şekilde başkanlık seçimlerine ilişkin bir kanun çıkardığını açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap