SON DAKİKA



Haber > Dünya > Lavrov için Türkiye tarihi belli oldu

Lavrov için Türkiye tarihi belli oldu

17 Ağustos 2016 Çarşamba - 14:57




Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Türkiye ziyareti için tarih verdi. Karlov, "Kasım ya da Aralık olabilir" dedi.





Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, uçak krizinin ardından Türkiye Rusya ilişkilerindeki yeni dönemi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile St. Petersburg'ta yaptığı görüşmenin yankılarını değerlendirdi.

Türkiye ve Rusya ilişkilerini daha ileriye taşımak için atacağı somut adımlara ilişkin Karlov, "Türk- Rus ilişkilerine dahil olan herkese daha etkin çalışma çağrısı yapıyorum. Maalesef 7 ay kaybettik. Şu anda yıkılmış olan yapıları yeniden inşa etmemiz lazım. Eski seviyeye ulaşıp yeni ufukları aşmamız gerekiyor." sözlerini kaydetti.

"KASIM YA DA ARALIK AYINDA OLABİLİR"

İki ülke arasındaki uçak krizini 24 Kasım'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u karşılamak için İstanbul'a giderken öğrendiğini hatırlatan Karlov, o gün gerçekleşmeyen ziyaretin yakında yapılacağına işaret etti.

Karlov, şöyle devam etti:


"Sayın Lavrov'un Türkiye'yi ziyareti inanıyorum ki yılın sonuna kadar gerçekleşecektir. Şu an sadece tahminen söylüyorum, Kasım ya da Aralık olabilir. Ziyaretin programı çerçevesinde sadece istişareler olacaktır. Program konusunda Sayın Çavuşoğlu'nun neler teklif edeceğini bilmiyorum. Zaten bakanlarımızın konuşacakları birçok konu var. Biliyorsunuz daha önce Soçi'de bir araya geldiler, ondan sonra da bizim dışişleri bakan yardımcımız ve Türkiye'den müsteşar yardımcısı düzeyinde iki defa istişare yapıldı. Bunlardan biri özellikle Suriye ve Ortadoğu konuluydu. Dolayısıyla bu görüşmenin gündeminde birçok başlık olacaktır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap