SON DAKİKA



Haber > Dünya > Lavrov, Batı'nın silah sevkiyatını eleştirdi: Ukrayna'yı güç kullanarak çözüme inandırıyor

Lavrov, Batı'nın silah sevkiyatını eleştirdi: Ukrayna'yı güç kullanarak çözüme inandırıyor

02 Aralık 2021 Perşembe - 14:21




Rusya ile Ukrayna arasında Donbas krizi büyüyor. Moskova, 'Batılı ülkelerin silah sevkiyatının Ukrayna hükümetini doğudaki krizi güç kullanarak çözebileceğine inandırdığını' dile getirdi.





Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya silah göndermesini eleştirdi ve bu sevkiyatların Ukrayna hükümetine, ülkenin doğusundaki çatışmaları güç kullanarak sona erdirebileceğini düşündürdüğünü söyledi.

Sputnik'in haberine göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın bakanlar toplantısında yaptığı konuşmada, Batılı ülkelerinin silah gönderimlerinin, ‘Kiev’in Minsk anlaşmalarını sabote etme isteğini körüklediğini’ ve ‘Ukrayna hükümetini doğudaki krizi güç kullanarak çözebileceğine inandırdığını’ belirtti.

'UKRAYNA ORDUSUNUN YARISI SINIRDA'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova daha önceki bir açıklamasında, Ukrayna hükümetinin ülkenin doğusundaki Donbass’a gönderdiği askerlerin sayısının 125 bini bulduğunu söylemiş, bu sayısının da Ukrayna’nın düzenli ordusunda yer alan tüm askerlerin sayısının yarısına denk geldiğini kaydetmişti.

'KIRIM AÇIKLAMASI RUSYA'YA TEHDİT'


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Kırım'la ilgili son açıklamalarının Rusya'ya yönelik doğrudan tehdit olarak gördüklerini söyledi.  Günlük basın toplantısında Peskov'a, parlamentoda dün yaptığı konuşma sırasında Kırım'ı geri almayı planladıklarını belirten Zelenskiy'in sözleri soruldu.

Peskov, "Parlamentoda konuşan Zelenskiy, Kırım'ın geri dönmesinin Ukrayna'nın ana hedefi ve felsefesi olması gerektiğini söyledi. Bunu Rusya'ya yöneltilen doğrudan bir tehdit olarak görüyoruz. Bu tür ifadeler, Kiev rejiminin, Rusya'nın bir bölgesine tecavüz etmek için güç de dahil mevcut tüm imkanları kullanmaya niyetli olduğu anlamına geliyor. Biz bunu böyle algılama eğilimindeyiz" yanıtını verdi.

'UKRAYNA SALDIRGAN BİR SÖYLEM KULLANIYOR'

Kiev'in Donbass sorununu askeri yolla çözme girişimlerini de dışlamadığını ve bunun Moskova'da endişeyle karşılandığını kaydeden Peskov, "Ukrayna hükümeti tarafından oldukça saldırgan bir söylem kullandığını, Donbass'taki kesişme hattında provokatif eylemlerin arttığını görüyoruz. Bu, Ukrayna yönetiminin Donbass'ta çözüm için askeri senaryoyu dışlamadığı, yani tek taraflı bağımsızlık ilan eden cumhuriyetlere karşı askeri faaliyetlere başlamayı dışlamadığı düşüncesini doğuruyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın Donbass konusunda Rusya'yla direkt müzakereler yapılması gerektiğine dair açıklamalarla Rusya'yı ısrarla çatışmanın tarafı gibi göstermeye çalıştığını belirten Peskov, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak Kiev, her türlü müzakereleri imkansız kılacak şekilde hareket ediyor. Özellikle de Ukrayna, Minsk anlaşmalarını yerine getirmiyor ve onlarla çelişen yasalar çıkarıyor." (Kaynak: Sputnik)


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap