SON DAKİKA



Haber > Dünya > La Palma'da hala sönmeyen yanardağ uçuşları iptal ettirdi

La Palma'da hala sönmeyen yanardağ uçuşları iptal ettirdi

03 Kasım 2021 Çarşamba - 19:31




İspanya'nın La Palma Adası'nda yetkililer, patlayan yanardağın yakınında yaşayanlara, uçuşların iptal edilmesine ve eğitime ara verilmesine sebep olan yoğun kül yağışı nedeniyle içeride kalmalarını söyledi.





Kanarya Adaları hükümetine ait acil servislerin dün geç saatlerde yaptığı açıklamada, havadaki yüksek düzeyde küçük parçacıklar nedeniyle yerel hava kalitesinin "son derece olumsuz" olduğu belirtildi.

İspanya'nın ulusal havalimanı otoritesine göre, düşen küller nedeniyle Ada'ya gidiş-dönüş tüm uçuşlar iptal edildi.
 

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'nda 19 Eylül'den bu yana aktif olan Cumbre Vieja Yanardağı 6 haftadan fazla bir süredir lav, kül ve gaz püskürtüyor.

Uzmanlar, volkanın kısa vadede sönmesini beklemiyor.

Ne olmuştu?


La Palma Adası'ndaki Cumbre Vieja Yanardağı'nın püskürttüğü lavlar büyük çoğunluğu ev olan 2 bin 185 binayı yakıp geçti. Adada 19 Eylül'den bu yana aktif olan yanardağın püskürttüğü ve iki koldan dökülen lavlar 866 hektarlık alanı kapladı. Sıcaklığı 1150 santigrat dereceyi bulan lavların tehdit ettiği yerleşim yerlerinde evlerini terk edenlerin toplam sayısı 8 bini geçti.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap