SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kuzey Kore'nin füzesi Japon Denizi'ne düştü

Kuzey Kore'nin füzesi Japon Denizi'ne düştü

03 Ağustos 2016 Çarşamba - 13:15




Yeni deneme yapan Pyongyang yönetiminin fırlattığı iki orta menzilli balistik füzelerden biri 1300 km mesafe katetti. Diğer füze ise fırlatıldıktan he





BM ve Batılı ülkeler tarafından birçok kez uyarılan Kuzey Kore, yine füze denemesi gerçekleştirdi.

Yonhap haber ajansı, haberini Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir yetkiliye dayandırdı. Habere göre, Kuzey Kore'nin yerel saatle 08.00'de fırlattığı orta menzilli Rodong füzelerinden biri Japon Denizi'ne düştü.

Kuzey Kore'nin batısındaki Güney Hwanghae kentinden fırlatılan füze, yaklaşık 1300 kilometre mesafe aldı.

ABD Stratejik Komutanlığı ise, diğer füzenin fırlatıldıktan hemen sonra meydana gelen patlama nedeniyle başarısız olduğunu duyurdu.

Seul ve Washington yönetimleri, Kuzey Kore tehdidine karşı THAAD'ın (Terminal Yüksek İrtifa Savunması) gelecek yıl sonuna kadar Güney Kore'nin Seongju kasabasına konuşlandırılacağını açıklamıştı.


ABD'nin THAAD teknolojisini Güney Kore'ye yerleştirme planına, Kuzey Kore'ye en yakın ülkelerden biri olan Çin uzun süredir karşı çıkıyor. Pekin yönetimi, füze savunma sisteminin bölgedeki güvenlik endişelerini artıracağını ve casusluk faaliyetleri için de kullanılabileceğini savunuyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, haziran ayında yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin 27-28 Nisan ve 31 Mayıs'ta başarısız olan balistik füze denemelerini kınayarak bu ülkeye uygulanan yaptırımların artırılabileceği uyarısında bulunmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap