SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kuzey Kore'den Pelosi'ye sert tepki: Barış ve istikrarın yok edicisi

Kuzey Kore'den Pelosi'ye sert tepki: Barış ve istikrarın yok edicisi

06 Ağustos 2022 Cumartesi - 15:08




ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a yönelik ziyaretine bir tepki de Kuzey Kore'den geldi.





Hafta başında tartışmalı Tayvan adasını ziyaret ederek tepkilere yol açan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye, Çin'in en yakın müttefiki Kim Jong-un yönetimindeki Kuzey Kore de tepki gösterdi.  

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Basın ve Enformasyon İşleri Bölümü Genel Müdürü Jo Yong Sam'ın, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Asya ziyaretine ilişkin açıklaması, devlet medyasında yayımlandı.

ÇİN'İ KIZDIRDI 

Jo, Pelosi'nin ziyareti sırasında Kuzey Kore karşıtı duyguları kışkırttığını ve Çin'i kızdırdığını ifade etti.

Pelosi'nin, Güney Kore'de bulunduğu sırada Ulusal Meclis Başkanı Kim Jin-pyo ile Koreler arasındaki Askerden Arındırılmış Bölge'yi (DMZ) ziyaret ettiğini anımsatan Jo, Pelosi'nin Kuzey Kore ile karşılıklı meydan okuma atmosferini kışkırttığını belirtti.


"ABD'YE PAHALLIYA MAL OLACAK"

Jo ayrıca, Pelosi'nin "uluslararası barış ve istikrarın en fena yok edicisi" olduğunu ifade etti.

Pelosi'nin Güney Kore'deki davranışlarının, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Kuzey Kore'ye karşı olan düşmanca politikasını net şekilde gösterdiğini savunan Jo, şu değerlendirmede bulundu:

"(Pelosi'nin) Kore Yarımadası'nda kazasız belasız gidebileceğini düşünmesi ölümcül bir hata olurdu. (Pelosi'nin) Gittiği her yerde neden olduğu sorunların tüm kaynakları, ABD'ye pahalıya mal olacak."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap