SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kuzey Kore sallandı

Kuzey Kore sallandı

09 Eylül 2016 Cuma - 14:07




Kuzey Kore devlet televizyonu, Kuzey Kore'nin ülkenin nükleer savaş başlıklarını balistik füzelere yerleştirme teknolojisini geliştirdiğini duyurdu. B





Kuzey Kore, kuruluşunun 68’nci yıl dönümünde bu zamana kadarki en büyük nükleer testini gerçekleştirdi. Testin ardından bölgede 5.3 şiddetinde bir sarsıntı meydana geldi. Kuzey Kore devlet televizyonu tarafından yapılan açıklamada, ülkenin artık balistik füzelere nükleer başlık takma kapasitesine sahip olduğu belirtildi. Ayrıca test sırasında herhangi bir sızıntı olmadığı ve çevreye bir zarar verilmediği vurgulandı.

Güney’in yorumu: Delice bir umursamazlık

Kuzey’in en büyük ‘rakibi’ Güney Kore’de ise yapılan nükleer testle ilgili açıklama Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin ofisinden geldi. Park, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un dünya liderlerinin nükleer silahları terk etmesine dair çağrılarına ‘delice bir umursamazlık’ gösterdiğini belirtti.

Japonya da sismik aktiviteyi bir nükleer test olarak açıkladı. Japonya Savunma Bakanı Tomomi Inada bunun büyük ihtimalle bir hidrojen bombası olmadığını söylese de Pyongyang rejiminin taşınabilir balistik füze teknolojisinin Japonya’ya büyük tehdit oluşturduğunu belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap