SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kuzey Kore lideri Kim: Ölüm kalım mücadelesiyle karşı karşıyayız

Kuzey Kore lideri Kim: Ölüm kalım mücadelesiyle karşı karşıyayız

03 Ocak 2022 Pazartesi - 14:47




Kuzey Kore devlet başkanı Kim Jong-un, ülkesindeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir 'ölüm kalım mücadelesiyle' karşı karşıya olduklarını söyledi.





Demir yumrukla yönetilen Kuzey Kore’de açlık tehlikesi her geçen gün artıyor… Salgını nedeniyle sınırlarını kapatan Kuzey Kore, gıda kıtlığı ile karşı karşıya.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin "büyük bir ölüm kalım mücadelesi" ile karşı karşıya olduğunu ve hükümetin önceleiğinin ekonomini olacağını söyledi.

BBC'nin haberine göre, 10 yıldır ülkeyi yöneten, Kore İşçi Partisi (WPK) 8. Merkez Komitesi'nin, Genel Kurul Toplantısı'nın son gününde konuşma yaptı.

Konuşmasında ABD veya Güney Kore'den doğrudan bahsetmeyen Kim, kalkınmayı artırmanın ve insanların yaşam standartlarını iyileştirmenin ana görev olduğunu söyledi.

KITLIK TEHLİKESİ


Ülkede insanların aç kaldığı ve kış yaklaşırken tam bir gıda krizi yaşanabileceği endişelerine dair haberler yer alıyor.

Kuzey ve Güney Kore, ABD ve Çin, ateşkesle sona eren Kore Savaşı'nı resmen sona erdirme konusunda Aralık ayında prensipte anlaşmışlardı.

Ancak Güney Kore, Kuzey Kore'nin talepleri nedeniyle görüşmelerin henüz başlamadığını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap