SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kuzey Kore Lideri Kim 'Çatışmaya Hazırız'

Kuzey Kore Lideri Kim 'Çatışmaya Hazırız'

01 Ocak 2024 Pazartesi - 16:53




Kuzey Kore lideri Kim Jong Un düzenlenen yıl sonu toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kim, "Düşman askeri çatışmayı tercih ederse ordumuz, en zorlu araçları ve potansiyelleri bir an bile tereddüt etmeden harekete geçirerek onları tamamen yok etmek için ölümcül bir darbe indirmelidir" dedi.





Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkenin askeri komutanlarına, ABD ve Güney Kore'yi 'askeri çatışmayı seçmeleri halinde' yok etmek için en güçlü araçların seferber edilmesi gerektiğini söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre Kim, "Düşman askeri çatışmayı tercih ederse ordumuz, en zorlu araçları ve potansiyelleri bir an bile tereddüt etmeden harekete geçirerek onları tamamen yok etmek için ölümcül bir darbe indirmelidir" dedi.

Kuzey Kore Devlet haber ajansı, Kim'in bu açıklamaları, Pazar günü iktidardaki İşçi Partisi'nin (WPK) genel merkezinde üst düzey askeri liderleri ağırlayarak, 2023'te elde edilen başarılardan dolayı tebrik ederken yaptığını belirtti.

Kuzey Kore 2023 yılında en büyük balistik füzelerini test etti ve ilk askeri keşif uydusunu fırlattı. Kim bu eylemleri ülkenin ordusunun modernizasyonunda büyük ilerlemeler olarak nitelendirdi.

Cumartesi günü sona eren beş günlük toplantısının sonunda, ülkenin nükleer cephaneliğini artırma, askeri insansız hava araçları inşa etme ve 2024'te üç yeni casus uydu fırlatma taahhüdünün ardından ülkenin askeri hazırlığını artırma çağrısı geldi.

Kim'in söyleminin artması, ABD'nin geçen yıl Güney Kore ile tatbikatları artırması ve nükleer füze denizaltısı, uçak gemileri ve büyük bombardıman uçakları da dahil olmak üzere daha stratejik askeri varlıkları konuşlandırmasıyla ilişkilendirildi.

Öte yandan Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, bir füze savunma sistemi ve ABD'nin genişletilmiş caydırıcılığını kullanarak "her türlü Kuzey Kore nükleer ve füze tehdidini temelden caydıracak" bir sistemi tamamlama çalışmalarını hızlandırma sözü vermişti.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap