SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kuzey Kore belasını arıyor!

Kuzey Kore belasını arıyor!

11 Nisan 2017 Salı - 16:29




ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden Kuzey Korey'ye yönelik tehdit içerikli açıklamalar yaptı.





Önceki günlerde ABD, nükleer füze denemelerinden vazgeçmediği ve balistik füze teknolisini geliştirmeyi sürdürdüğü için Kuzey Kore'ye gözdağı vererek, USS Carl Vinson uçak gemisinin başını çektiği hücum filosunu Kore Yarımadası'na ulaşmak üzere Pasifik Okyanusu'na doğru yola çıkarmıştı.

Bu gelişmenin ardından Kuzey Kore hükümeti, sert bir dille yanıt vermiş ve "ABD'nin ölçüsüz eylemleri sebebi ile oluşabilecek feci sonuçlardan sadece ABD'yi sorumlu tutacağız. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD'nin istediği her türlü savaşa yanıt vermeye hazırdır."  ifadelerini kullanmıştı.

"ÇİN YARDIM EDERSE HARİKA OLUR"

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore'ye yanıtı ise geçikmedi. Trump, Twitter'dan yaptığı tehditkar açıklamalarda, "Çin Cumhurbaşkanı'na, Kuzey Kore sorununu çözdükleri için ABD ile ticaret anlaşmasının onlar için daha iyi olacağını açıkladım!" dedi.

 Trump, bir sonraki tweetinde ise"Kuzey Kore belasını arıyor. Çin yardım etmeye karar verirse harika olur. Yardım etmezse biz bu sorunu onlarsız çözeriz. ABD" ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap