SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kurtarma paketine onay

Kurtarma paketine onay

16 Temmuz 2015 Perşembe - 11:17




Yunanistan’da yapılan referandumda reddedilen ve Yunan Başbakanı Alexis Çipras tarafından daha ağır şartlarla Euro Bölgesine sunulan üçüncü kurtarma p





Yunanistan'da o paket onaylandı. Yunan Hükümeti ve Euro bölgesi liderleri arasında yapılan ve ülkeye nakit akışı sağlayarak ekonominin canlanmasını hedefleyen yeni kurtarma paketi, dün akşam saatlerinde Yunan Parlamentosu’nda oylandı. Zaman zaman sert tartışmaların da yaşandığı oylamada, 229 milletvekili ‘evet’ yönünde oy kullanırken, 64 milletvekili anlaşmaya ‘hayır’ dedi. 300 sandalyeli Yunan Parlamentosu’nda oylamaya katılan 6 milletvekili ise çekimser yönde oy kullandı. Hükümet partisi olan Syriza’dan 38 milletvekili ise tasarıya yönünde oy kullanmadı. Eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis, Parlamento Başkanı Zoe Constantopouluo ve Çalışma Bakanı Yardımcısı Dimitris Stratoulis’in de anlaşmaya karşı oy kullanması dikkat çekti. Oylamadan önce Parlamentoda yaptığı konuşma ile milletvekillerinden destek isteyen Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, anlaşmaya inanmadığını ancak benimsemek zorunda olduklarını belirtti.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap