SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kudüs için tarihi karar!

Kudüs için tarihi karar!

13 Aralık 2017 Çarşamba - 15:04




İstanbul'da toplanan İİT Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde Doğu Kudüs'ün Filistin'in 'İşgal Altındaki Başkenti' ilan edilmesi bekleniyor.





İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), ABD Başkanı Donald  Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Tel  Aviv'den Kudüs'e taşıma yönündeki planını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrı ile  Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda olağanüstü toplandı. İstanbul'da devam eden İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)  Olağanüstü Zirvesinin sonuç bildirisinde, Doğu Kudüs'ün Filistin'in 'İşgal Altındaki Başkenti' ilan edilmesi ve uluslararası topluma, Doğu Kudüs’ü  Filistin’in işgal altındaki başkenti olarak tanıma çağrısı yapılması bekleniyor.  Bildirgede BM'ye de çağrı yapılarak kudüs7ün yasal satatüsünün teyit edilmesi istenecek.Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan zirvenin açılış konuşmasında tüm dünyayı Doğu  Kudüs’ü Filistin’in işgal altındaki başkenti olarak tanımaya çağırmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap