SON DAKİKA



Haber > Dünya > Küba'yı terör listesinden çıkarıyor

Küba'yı terör listesinden çıkarıyor

15 Nisan 2015 Çarşamba - 11:04




ABD Başkanı Obama, Kongre’ye Küba’nın terörizmi destekleyen ülkeler listesinden çıkarılması yönündeki kararını iletti.





ABD Başkanı Obama, Kongre’ye Küba’nın terörizmi destekleyen ülkeler listesinden çıkarılması yönündeki kararını iletti.

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre’ye Küba’nın 30 yıldan fazla süredir yer aldığı terörizmi destekleyen ülkeler listesinden çıkarılması yönündeki kararını iletti. Obama, Kongre’ye sunduğu raporda, Küba’nın son altı ay içerisinde hiçbir terörist faaliyette bulunmadığını ve Küba hükümetinin gelecekte de ‘terörizmin desteklenmeyeceğini’ temin ettiğini belirtti. Küba’nın söz konusu listeden çıkarılması iki ülke arasındaki ilişkilerin yumuşama sürecindeki en önemli aşamalardan biri olarak görülüyor.

"DOĞRU KARAR"

Havana hükümeti, Obama’nın kararını memnuniyetle karşılarken, Küba Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Başkan Obama’nın Küba’nın esasında hiç yer almaması gereken terör listesinden çıkarılması yönünde talimat vermesinin doğru bir karar olduğu” ifade edildi.

45 GÜNLÜK SÜRE VAR


Amerikan Kongresi’nin Obama’nın kararını gözden geçirmesi için önünde 45 günlük bir süre bulunuyor. Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran muhalefetteki Cumhuriyetçiler, Obama’nın Küba politikalarındaki değişikliğe destek vermiyor. Obama’nın kararının hayata geçirilmesi halinde, söz konusu listede sadece İran, Suriye ve Sudan kalacak.

Küba, Soğuk Savaş’ın doruklarındaki 1982 yılında Latin Amerika’daki bilhassa FARC gerillaları gibi Marksist oluşumlara yakınlığı nedeniyle terör listesine alınmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap