SON DAKİKA



Haber > Dünya > Küba'da ilk kez internet kafe açıldı

Küba'da ilk kez internet kafe açıldı

13 Mart 2015 Cuma - 11:48




İnternete sadece kamuda ve iş yaşamında izin veren Küba bir ilke imza attı ve başkent Havana'da ilk defa bir internet kafenin açılmasına izin verdi.





İnternete sadece kamuda ve iş yaşamında izin veren Küba bir ilke daha izin verdi. Küba'nın başkenti Havana'da ilk defa bir internet kafenin açılmasına onay çıktı. Küba'nın başkenti Havana'da açılan internet kafeye gençlerin ilgisi ise yoğun oldu.

Küba'da tanınan bir sanatçı olan Kcho'nun açtığı internet kafeye uğrayanlar, Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerine giriyor ya da internet aracılığıyla yabancı ülkelerdeki akrabalarıyla sohbet ediyor. Dünyadaki örnekleriyle karşılaştırıldığında internet hızı oldukça düşük ancak Kübalı gençler yine de bu uygulamadan oldukça memnun.

 

GENÇLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 


Fidel Castro ve Küba hükümetiyle yakın bağlantısı olan Kcho internet kafe açma iznini Kültür Bakanlığı'ndan aldığını söyledi. Wi-Fi hizmetini kişisel internet bağlantısından sağladığını belirten Kcho hızın ise 2 mbps olduğunu söylüyor.

 

VENEZUELLA'DAN DESTEK ALIYOR

 

Küba'ya internet alt yapısını ise Venezuela sağlıyor. Venezuela'nın denizaltından sağladığı fiber-optik kablolar sayesinde ülke Ocak 2013'ten itibaren online olmaya başladı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap