SON DAKİKA



Haber > Dünya > Küba karanlığa gömüldü! ABD korkuyor

Küba karanlığa gömüldü! ABD korkuyor

28 Eylül 2022 Çarşamba - 11:57




Ada ülkesinde elektrik sisteminin tamamen çökmesine yol açan felaket, bugün ABD'ye ulaşacak. Florida sahilleri tamamen kaybolabilir, Başkan Biden 'acil' durum ilan etti.





İlk çarpışma yaşandığında henüz gün ağarmamıştı, sabaha karşı 04.30'da büyük bir gürültü duyuldu. Çarpışma sırasında sahildeki dalgaların boyu 4,3 metreyi aştı. Bir şehir sakini, ilk çarpışmayı hayatının 'en karanlık anı' olarak tanımladı.

Küba'yı yıkan felaket şimdi ABD'ye ilerliyor, kıyı kesimlerinin tamamen sular altında kalmasından korkuluyor. ABD lideri Biden 'acil durum' ilan etti, 2,5 milyon insan yollara döküldü. Karayipler'deki ada ülkesi Küba'yı 200 kilometre hızla vuran Ian Kasırgası, bugün Florida'ya ulaşacak.

Batıdaki Pinar del Rio'dan Küba'ya giriş yapan kasırga, bütün adayı karanlığa gömdü. Havana yönetimi, adanın ana santralinin devre dışı kalmasıyla elektrik sisteminin tamamen çöktüğünü resmen duyurdu.

Küba resmi televizyonu muhabirlerinden biri, 11 milyon insanı elektriksiz bırakan felaketin Antonio Guiteras termoelektrik santralinin senkronize edilememesi nedeniyle yaşandığını bildirdi. Ülkenin en önemli santrali Antonio Guiteras, başkent Havana'nın 100 kilometre doğusundaki Matanzas'ta yer alıyor. Santralin kapatılması, adanın hiçbir noktasına elektrik sevk edilememesi anlamına geliyor.

Ian Kasırgası, Küba'da yüzlerce binanın hasar görmesine yol açtı ve iki kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kurbanlardan biri, yıkılan evinin duvarı üstüne düşen 43 yaşındaki bir kadın. New York Times, San Juan Y Martinez'de bir çiftçinin ise sulama için kullandığı rüzgar türbinini kapatmaya çalışırken elektrik akımına kapıldığını aktarıyor. Meteoroloji servisleri, kasırga kıyıya ulaşmadan Ian'ı


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap