SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kritik görüşme gerçekleşti: Putin ve Biden neler konuştu?

Kritik görüşme gerçekleşti: Putin ve Biden neler konuştu?

08 Aralık 2021 Çarşamba - 15:24




Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Biden dün video konferans yoluyla görüşme gerçekleştirdi. Putin, görüşmede Biden’a Rusya’nın ‘kırmızı çizgileri’ni ve Moskova’nın endişelerini dile getirdi.





Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında beklenen görüşme gerçekleşti. Biden  Ukrayna’daki durumun tırmanmasından duyduğu endişeleri dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı Yuriy Uşakov, Rus lider ile Biden arasında dün gerçekleştirilen görüşmede ele alınan konular hakkında bilgi verdi.

Uşakov’a göre Putin, Biden’a Rusya’nın ‘kırmızı çizgilerine’, diğer bir deyişle NATO’nun doğuya doğru hareketi ve Rusya’ya sınırı olan diğer ülkeler ile Ukrayna’ya saldırı silahlarının konuşlandırılması konularına değindi.

Uşakov, Putin’in Rus askerlerinin kendi topraklarında olduğunu ve kimse için bir tehlike teşkil etmediğini söylediğini ifade etti.

Biden ise Putin’e Moskova’nın endişelerini ABD’nin müttefiklerinin arasında görüşme sözü verdi.


Liderler sözcüleri ve yardımcılarını da dahil ederek bu konuda bir diyalog başlatmak üzerinde mutabık kaldı.

Putin, Biden’a Kiev’in Minsk anlaşmalarını yerine getirmediğini, anlaşmaları sabote ettiğini, aynı zamanda temas grubu kapsamındaki görüşme sürecini geciktirdiğini söyledi.

Rus askerlerinin Ukrayna sınırları yakınlarına konuşlandırıldığını belirten Biden, bundan ABD ve NATO’nun endişe duyduğunu ifade etti.

Biden ayrıca Putin’i Ukrayna’daki durumun daha da tırmanması ihtimaline karşı geniş çapta yaptırımların hazırlandığı konusunda uyardı.

Putin ve Biden, diyaloğa sırt çevrilmemesi gerektiğini, omuzlarında barış ve istikrarın sağlanması için özel bir sorumluluk taşıdıklarını anlıyor.


Liderler ayrıca ikili ilişkilerin normalleştirilmesi ve işbirliğinin artırılması konusunda çaba göstermek gerektiği görüşünde.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap