SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kritik gelişme: İran ve Suudi Dışişleri bakanları yüz yüze görüştü

Kritik gelişme: İran ve Suudi Dışişleri bakanları yüz yüze görüştü

21 Aralık 2021 Salı - 15:38




Bölgeyi yakından ilgilendiren önemli gelişme. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan'ın Pakistan'da bir araya geldiği duyuruldu.





Bir normalleşme adımı da Orta Doğu’nun önemli ülkeleri İran ve Suudi Arabistan arasında gerçekleşti. Yemen’deki iş savaş nedeniyle araları bozuk olan Tahran ve Riyad yıllar sonra yüz yüze görüştü.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hatibzade, Abdullahiyan ile Faysal bin Ferhan'ın Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı kapsamında kısa bir görüşme yaptığını söyledi.

Tahran ile Riyad arasındaki müzakerelerde gelişme olmadığını ve karşı tarafın cevabını beklediklerini aktaran Hatibzade, tüm konularda konuşmaya ve bunları anlaşmayla neticelendirmeye hazır olduklarını ifade ederek, "Riyad'ı sorunları siyasi ve diplomatik yollarla çözmeye ve başka ülkelerin içişlerine müdahale etmemeye çağırıyoruz" dedi.

Son aylarda bölgede baş döndürücü gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar aracılığıyla Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Selman ile görüşeceği öne sürülmüştü.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap